Založ si blog

Co je to spravny chlap

                                                                             Správny Chlap

 

 

Čo to znamená byť správnym chlapom, veď každý z nás je chlap. Tuto otázku si dáva mnoho z nás, ale nie všetci tomu rozumieme čo to slovo znamená. Nie je správny chlap ako taký. Nie je to žiaden titul pred menom za menom, ani nič podobné. Taktiež ním nemôže byť každý, no teda môže ale nie každý je pripravený dať sa na tu cestu. Áno možno si dáme na nový rok nejaké predsavzatia, vzdáme sa toho či hentoho, hm to je síce pekné že si také niečo určíme, no povedať si to môže naozaj každý, ale to že si dáš predsavzatia, už neznamená že si správny chlap, ani trochu sa to tomu nepodobá. Ak chceš byť správnym chlapom, musíš vedieť hlavne dôvod, to prečo a či si vôbec pripravený ísť na tu cestu, keď si si ju už vybral, pretože to že si vyberieš nejakú z ciest je síce naša sloboda vybrať si. Je to jeden z krokov dopredu alebo dozadu, ale jeden z hlavných krokov je vytrvať v tej ceste, vytrvať v tom čo si vyberieš, pretože nie je cesta ako cesta.

 Totižto, ty máš ešte aj dve možnosti, dve cesty ktoré si môžeš vybrať. Cesta ľahká a cesta ťažšia. Ľahká cesta je tá ktorú si vyberajú mnohý z dnešných ľudí. Lebo chcú si uľahčiť život a ľahká cesta je najdostupnejšia a najlákavejšia. Napr. alkohol, drogy a najlepšia sex. Táto cesta alebo môžem to nazvať aj náš život. Áno je to veľmi lákavá cesta, hm ibaže tie následky, ktoré potom nasledujú sú omnoho zraniteľnejšie a bolestivejšie, nedokážeme sa ľahko vyrovnať z tým čo príde, pretože tie rany ktoré utrpíme, sú tak bolestivé, že nás to zabíja. Zo začiatku sa nám to všetko zdá ako raj, všetko je tak krásne, všetko mame na dosah, ibaže všetky tieto veci ľahko dobývane sa časom, začnú stráca. Uvedomíme si že nás tento spôsob života, zabíja telesne i fyzicky. Už nie sme tak aktívny v ostatných veciach, strácame silu, nebaví nás to, chceme preč lenže tak ľahko sa vymaniť z ľahkej cesty nedá. Áno vybrať si ju a vytrvať je také ľahké, no keď zistíš že ťa to len zabíja, už to tak ľahko von nejde. Ak chceš aby tvoje základy, rástli a nie stali na mieste alebo len klesali a nakoniec z nich nič mať nebudeš musíš si vybrať tu druhu stranu mince, druhu cestu. Áno povieš si, ale to je ťažká cesta, to nezvládnem, ako to dokážem, keď som doteraz viedol akoby zničujúci život, ktorý ma len ubíjal. Áno je pravda, že prehodiť sa z ľahkého života do ťažšieho, bude naozaj ťažké, ale to aspoň nepotrvá dlho. Pretože druhá strana mince ti ukáže, ako sa naozaj stať správnym chlapom. Ľahká cesta spočíva v tom že zo začiatku ta akoby zhltne do toho čo sa pre nás zdá lákavé. Zhltne ťa až na toľko že nebudeš mať už toľko síl odísť, a postupne ti začne posielať problémy, ktoré ale ty už nebudeš mať už síl zvládnuť, pretože ten ľahký spôsob života to z teba vycucal, a postupne ti bude toho posielať viac a viac, kým nepadneš. V tom je ta ľahká cesta taká lákavá, najskôr sa zdá všetko tak ľahké no potom prídu ťažkosti a ty to nemáš síl zvládnuť.

Ťažká cesta je presný opak, no tú si vyberá veľmi málo ľudí, prečo? Pretože ťažká cesta ma už v začiatkoch, skúšky, skúšky odvahy a vytrvalosti, hneď v začiatkoch ťa chce skúsiť či niečo vydržíš. Ťažká cesta je preto ťažká lebo, chce ťa už v začiatkoch trénovať, skúša ta pomalými krokmi formovať či už telesne ale hlavne duchovne. Už v začiatkoch ťa chce pripraviť na zvládanie malých problémov, je to síce ťažké ale keď to vydržíš a vytrváš, budeš odolnejší, tak i keď ti pošle do cesty ťažký problém nebudeš ho mať problém z ľahkosťou preraziť, lebo budeš viac a viac  pevnieť budeš odolný. V tom je ten rozdiel, medzi ľahkou a ťažkou cestou. Ľahká ťa pohlti no už tak ľahko nevyjdeš, a ťažká ťa už od začiatku pripravuje na ťažkosti.

 My muži sme stvorený na boj, musíme neustále bojovať. Musíme si zmerať silu z niekým, no najťažší boj je zo sebou samým, denno denne bojujeme zo sebou prehrávame i vyhrávame. A v tom je to tajomstvo správneho chlapa, musíš byť na seba tvrdý, nesmieš sa báť niečo spraviť, musíš mať odvahu, silu, musíš bojovať z lenivosťou a strachom. Strach je najväčší múr medzi nami a našim cieľom, ak nie sme schopný prekonať strach nečakaj zázraky. Ak neprekonáš strach nespravíš žiaden krok dopredu. Ty musíš bojovať stále, stále, i keď ťa strach bude prenasledovať nesmieš sa dať pohltiť nesmieš. O tom je ťažká cesta musíš vytrvať nebáť sa, ak sa čo len na chvíľu budeš báť strácaš sa, nesmieš sa vzdávať. A práve ťažkou cestou sa stávaš správnym chlapom, ale len vtedy ak usilovne vytrváš a budeš bojovať zo sebou samým, nikdy sa nesmieš vzdať. Šancu máš totižto len jednu tak ju nepremrhaj.

Svet

29.09.2013

Svet v ktorom žijem Vyjadriť sa na túto tému je asi dosť zložité. Myslím si, že táto doba je ťažká a preto je málo ľudí spokojných s tým, čo sa deje s našou generáciou. Ako keby išlo to išlo s nami čím ďalej, tým horšie- veľa násilia, nenávisti a egoizmu! Veľa rodín je rozpadáva a to z rôznych príčin: málo porozumenia medzi manželmi, alkoholizmus, [...]

Co je to laska

29.09.2013

Láska Láska, čo to je? Toto je slovo, na ktoré má každý človek rôzny názor, pod pojmom láska si každý predstavy niečo iné, prečo? Prečo nie je láska u každého rovnaká? Prečo? Toto je otázka ktorú si položí každý, [...]

Srbsko

Výbor Rady Európy podporil členstvo Kosova, Srbsko to odsúdilo

28.03.2024 13:10

Srbský šéf diplomacie označil rozhodnutie výboru PZ RE o podpore členstva Kosova za "škandalózne" a "hanebné".

čaputová

Čaputová: Členstvo v klube NATO nám poskytuje ochranu teraz aj do budúcna

28.03.2024 12:58

V piatok uplynie výročie 20. výročia vstupu Slovenska do Aliancie.

izrael, palestína, gaza

Izraelská armáda tvrdí, že v nemocnici v Gaze zabila 200 ozbrojencov Hamasu

28.03.2024 12:44

Pacienti z radov civilistov a zdravotnícky personál bol podľa armády kvôli bojom evakuovaný do iného krídla nemocnice.

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 9357x
Priemerná čítanosť článkov: 3119x

Autor blogu

Kategórie

Archív